2009. július 11., szombat

Kezdjük

No, hát akkor kezdjünk neki ennek a jó kis blognak. Úgy tervezem, hogy mindenféle fejlesztéseimről vezetek majd itt egy kis leírást, amit jól megvitathatunk, meg okos tanácsokkal is elláthattok, ha úgy gondoljátok... és igen, lehet trollkodni is. :) 

Leginkább talán designkérdésekben lesz szükségem tanácsra, mert ahhoz értek a legkevésbé, de persze kétlem, hogy figyelmeztetni kéne Titeket, hogy más ügyben is hozzászólhattok. :) 

Azt hiszem leginkább majd a diplomamunkámmal kapcsolatban fogok írni ide, ugyanis az az, amivel a leginkább haladnom kell, és így majd talán engem is ösztönöz, hogy írjak ide, és akkor haladni kell a progival is.

Azt hiszem első bejegyzésként írok egy kicsit magáról a diplomamunkáról. Egy társasjáték megvalósítását vállaltam magamra, hozzá tartozó mesterséges intelligenciával együtt. A játék neve: Dungeon Twister, olvashattok róla egy leírást itt.

Jelenleg az AI még egyáltalán nem áll sehogy, egyelőre a 2 ember álltal játszható (1 gépen) verzió készülget, eléggé közel áll ez a része ahhoz, hogy elkezdhessem az AI-t, de biztosan elpepecselek még vele egy darabig, mert némely design részt már vagy 3szor átdolgoztam, de még mindig nem tetszik, úgyhogy ehhez adhattok majd tanácsot. Kérésre persze kirakom majd a kódot is, de szerintem elég lesz az is, amit írok róla.

Szóval megpróbálok minél előbb csinálni egy rakat képet, meg leírást arról, hogy pontosabban hogy is állok, hogy néz ki, és mi az, ami nem tetszik, és nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy hogyan legyen a folytatás...

Addig is kellemes hétvégét mindenkinek!

3 megjegyzés:

  1. 10 post utan, osszesen 100 komment utan illetve az elso olyan post utan ami elere 100 kommentet jovok neked egy csokival. :)

    VálaszTörlés
  2. Huha, bar azert pontositsunk! Milyen csoki? :D A 10 post meg meg is lehet, bar ha senki sem kommentel, akkor lehet hamar meg fogom unni. :)

    Mondjuk ugy gondolom nem fogod kibirni, hogy villamosozas kozben ne irj 1-2 velos hozzaszolast. :P

    VálaszTörlés